Muutosvaatimusten meressä

 

"Tässä kaaoksessa ei voi enää keräillä summittaisia tiedonmuruja ja kellua niiden kanssa puuhailemaan omiaan."

Tämä lyhyt kolumni on julkaistu aikaisemmin SKY-kosmetologi-lehdessä 1/20

Teksti: Carita Autio

 

 

Tuntuuko sinustakin siltä, että kohtaat muutoksia enemmän ja tiheämmin kuin ennen? Eteen suorastaan hyökyy faktoja, jotka vaativat toimintatapojen, ajattelun ja olosuhteiden muuttamista.

 

Medioissa liikkuva tieto vyöryy päälle kuin ryöppy palikoita, joista jokainen kertoo, miten asiakkaiden odotukset ovat muuttuneet, mitä sinulta odotetaan, millä ja miten teet työsi, missä markkinoit, kuka myy ja kenelle, kenen säännöillä edetään... ..ja miljoona muuta asiaa. Räpiköit kuin pallomeressä, joka laajenee kaikkiin suuntiin.

 

Pyörryttää. On niin paljon muutostarpeita ja niin valtavasti opittavaa ja omaksuttavaa. Tässä kaaoksessa ei voi enää keräillä summittaisia tiedonmuruja ja kellua niiden kanssa puuhastelemaan omiaan. On hyvä pitää antennit auki tiedon kohinalle, mutta tilanne muuttuu kestämättömäksi, jos ei tiedä mitä tietoa etsii ja minkä vuoksi.

 

Maailma pakottaa meidät valikoivaan tiedonkeruuseen. Jotta et hukkuisi virtaan, pitää olla johonkin isompaan ja pysyvämpään perustuva pohja ja selkeä tavoite. Pohdipa: Mikä on aidosti hyödyllistä sille, miten haluat elää ja mitä tarvitset kehittyäksesi? Tunteet ja ajatukset jalostuvat teoiksi, joten millä haluat ruokkia niitä ja minkä työkalujen kanssa tahdot edetä?

 

Uutispommi: Sinä saat päättää! Millä elämänsaralla ja miten ikinä haluatkaan menestyä, ainoa pysyvä on sinä itse. Ja jos olet pohtinut asioita hieman perusteellisemmin, olet ehkä löytänyt omimmat arvosi ja syvemmän syysi olla olemassa ja toteuttaa itseäsi  niin privaatisti kuin ammatillisesti. Kun ne ovat riittävän syvältä sisimmästäsi, ne eivät muutu.

 

Niiden ympärille lienee siis parasta rakentaa maailmansa, hoitofilosofiansa ja toimintatapansa. Silloin perustat eivät murene, vaikka virtuaalinen ja livemaailma vyöryttävät päälle palloja ja palikoita vaihtelevista suunnista alati kiihtyvällä vauhdilla.

Piditkö artikkelista?

Tilaa itsellesi suoraan sähköpostiin säännöllistä, kannustavaa ja idearikasta postia hoitolamekaanikolta. Vain asiaa, ei höpöhöpöä..!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.