Rahavamma

 

"Hoitokohde löytyy korvien välistä ja vaatii aktiivista työstämistä"

Tämä lyhyt kolumni on julkaistu aikaisemmin SKY-kosmetologi-lehdessä 4/20

Teksti: Carita Autio

 

 

Meillä on rahavamma. Se sitoo käsiämme, puurouttaa ajatuksiamme ja saa takeltelemaan myyntitilanteessa. Vaurio ei näy päällepäin, siksi se saa muhia rauhassa. Sen aiheuttamat lääketieteen tunnistamat sivuoireet hoidetaan erikseen.

 

Kuten monet muutkin ajatusmalleihin perustuvat vaivat, tämäkin parantunee tulevien sukupolvien myötä. Mutta mitä voisimme tehdä jo omaksi hyväksemme? Hoitokohde löytyy korvien välistä ja vaati aktiivista työstämistä.

 

Miksi pelkäämme rahassa mitattavaa menestymistä? Eihän lomailuakaan enää pidetä herrasväen yksinoikeutena, pröystäilevänä varakkaiden touhuna. Naapurin tuliterä auto herättää varmasti kuitenkin yhä kateutta ja pahoja puheita. Tai siellä tehtävät jatkuvat remontit tai...

 

Annammeko mahdollisen kateuden riistää meiltä menestymisen mahdollisuuden? Jos rahaa sattuisi jäämään yli, eihän sillä varmaankaan ole pakko ostaa tuoreinta Maseratia? Voisit ehkä helpottaa omaa ja lähimmäistesi elämää. Kuinka tuomittavaa on pystyä huolehtimaan ikääntyvistä vanhemmistaan, viettää enemmän aikaa perheen parissa tai tukea paikallisia pienyrittäjiä ostamalla heiltä tuotteita ja palveluja? Useimmat meistä pystyvät varmaan aivan kylmiltäänkin luettelemaan kolme hyväntekeväisyyskohdetta, joita haluaisivat tukea myös rahallisesti.

 

Jospa voisimme tukea toisiamme kehittymään omien lahjojemme hyödyntämisessä niin pitkälle, että sen kautta syntyisi erittäin menestyviä ja fiksusti sijoittavia kauneuden ammattilaisia. Tehdessämme työtä hyvin lähellä ihmisiä, osaisimme varmasti osallistua toisen laatuun panostavan yrityksen kannustamiseen euroilla. Pientä ruohonjuuritason vaikuttamista kyllä, mutta kuten tiedät, yksittäisille ihmiselle elämiä mullistavaa. Ja myös ajatusvinoumia kuntouttavaa toimintaa. Mutta ensin pitää löytää pelimerkkejä.

 

Silloin kun palvelumme perustuu luodinkestävään laatuun, siitä voi ylpeänä pyytää oikean hinnan. Työ palvelun rakentamiseksi on tehty taustalla vaivoja säästelemättä. Kuinka moni laatuauton myyjä pyytelee anteeksi hintalappua? Hänhän todennäköisesti lähinnä paukuttelee henkseleitään ylpeänä päästessään kertomaan, kuinka paljon laatu maksaa.

 

Millainen ryhtisi on huomenna oman kassasi takana?

Piditkö artikkelista?

Tilaa itsellesi suoraan sähköpostiin säännöllistä, kannustavaa ja idearikasta postia hoitolamekaanikolta. Vain asiaa, ei höpöhöpöä..!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.