Mentor jokaiselle

 

Joskus tekee hyvää jutella yrityksensä asioista, omasta kehityksestään hoitajana ja asiakaspalvelijana tai miettiä toiminnan ja palveluiden hiomista ja kehittämistä. Mielellään jollekulle, jolla on kokemusta ja/tai näkemystä kyseisiin aihekokonaisuuksiin liittyen.

 

Olen itse saanut paljon apua mentoreilta. Suorittaessani yrittäjän ammattitutkintoa sain koulun kautta minulle löydetyn kerrassaan loistavan mentorin. Yrittämistä monipuolisesti nähneen todellisen konkarin, joka yhteistyömme aikana sai minut innostumaan numeroista. Kyllä, numeroista… (..!?!..).

Siitä kokemuksesta rohkaistuneena tartuin tilaisuuteen, kun hoitolan pääsarjan erittäin nopean vaihdon yhteydessä minulle suositeltiin mentorin hankkimista. Ja upean mentorin löysinkin Suomen Yrityskummeilta. Minulle hän on ollut ainoa henkilö, jonka kanssa voin keskustella kaikki (todellakin ihan kaikki) yritykseeni liittyvät asiat. Ei voi olettaa, että perhettä tai ystäviä kiinnostaisi kaikki kauneushoitolan toimintaan liittyvä yksityiskohtainen sommittelu. Mentorin kanssa olemme kaivelleet asiat pohjamutia myöten ja olen saanut valtavasti tukea. Se on varmasti myös osasyy siihen, että lopulta sain kasaan niin paljon itseluottamusta ja rohkeutta, että uskalsin punnertaa ilmoille hoitolamekaanikon.

Mutta siitä kehittymisestä… Kehitysideoita, vinkkejä, ajatuksen virittelyä voivat ihan kaikki harrastaa, vaikka varsinaista mentoria ujostuttaisi anoa. Voihan olla, että tuntee olevansa hieman yksin kehittymisen halunsa kanssa tai haluaakin kehitellä yksin. Saattaa olla niin, että tietää että haluaisi eteenpäin kaikilla mahdollisilla elämän osa-alueilla, mutta ei ole mahdollista hankkia bisnescoachia, lifecoachia, ravintoterapeuttia, life style-valmentajaa, personal traineria ja omaa terapeuttia. No, ehkä terapeutti on hyvä hankkia, jos kokee sellaisen tarvetta (suosittelen lämpimästi), mutta kevyempää terapeuttista apua on yhtä helposti tarjolla kuin omatoimiapua noihin muihinkin edellä mainittuihin.

Tänä päivänä meillä on pääsy tajunnanräjäyttävän valtavaan tietomäärään. Netissä seikkailemalla löydät lähes rajattomasti ohjeita neuvoja ja vinkkejä. Tekstinä, kuvina, elävinä kuvina ja äänitiedostoina. Olen itse seikkaillut siinä(kin) maailmassa vuosikausia ja todistan kokemuksesta, että aivan kaikkeen löytyy joku neuvo eteenpäin.  Aikaahan se tietysti vie kahlata siellä kaiken maailman poppatohtoreiden antia arvioimassa.

 

Siksipä olen nyt ideoinut sinulle apua ideoiden selaamiseen ja uusiin ajatuksiin törmäämiseen:

Valitsen (ihan vain omasta mielestäni 😊) mielenkiintoisia kirjoja luettavaksi (luen joka tapauksessa melko paljon, joten tämä on minulle hyvin luonteva tapa oppia..). Ja koska aivoni narskuttelevat menemään joka tapauksessa, ohjaan ne meille kaikille hyödylliseen puuhaan työstämään kulloisestakin kirjasta materiaalia nimenomaan kosmetologien tarpeisiin. Kaivelen meille hyödyllisiä näkökulmia, ideoita ja aatoksia ja nostan ne näkyville. Nämä kirjasta poimitut aarteet tarjoan ilmaiseksi kaikille kiinnostuneille kosmetologeille. Näin alkajaisiksi kukin kirja viipyilee kaksi kuukautta purettavana ja pureskeltavana. Tutki vaikka puhtaasti siinä mielessä, mitä kaikkea ihmettä ja kummaa maailmalla puhutaan, tai sovella kernaasti omien kehityskohteittesi edistymisen avuksi. Ehkä innostut niin, että löydät kirjoja, jotka haluat lukea kokonaan ja ihmisiä, joilla voi olla sinulle annettavaa juuri nyt.

Nämä ajattelijat, kokijat ja kouluttajat jakavat tietoa ja näkemyksiä ulottuvillesi vaikka et ikinä pääsisi heitä livenä tapaamaan. Voit salaa omia sieltä itsellesi oman mentorin. Tai vaikka kolme. Voit vaivatta kokeilla useampia mahdollisia henkilöitä ja makustella olisiko hänellä jotain arvokasta annettavaa, etkä myöskään joudu selittelemään kenellekään, jos haluatkin vaihtaa mentoria lennosta.

Suositeltavaa on myös virkistää päivää ja trimmata omaa ajattelua kurkkaamalla aina kulloinkin käsittelyssä olevan kirjan tai henkilön antia mekaanikon materiaaleista. Ne ovat sinun käytettävissäsi juuri niin kuin haluat. Tarkimmin eritellyn, kosmetologinäkökulmalla poimitun annin kulloisenkin etämentorin materiaalista saat sähköpostitse. Tämä edellyttää tietysti, että olet liittynyt mekaanikon postituslistalle (jos et ole vielä, se onnistuu tuosta sivupalkista..). Hieman kevyemmän katsauksen makuun pääsee Facebookissa, joten varmista että olet mekaanikon omassa supersäädöt-ryhmässä ja seuraa hoitolamekaanikon face-sivua. Varmista, että pysyt kärryillä kun mekaanikko painaa kaasun pohjaan.. 😊   Luvassa tomeraa korvienvälin tuuletusta ja uusia kytkentöjä!

 

Disclaimer: Hoitolamekaanikolla ei ole omia lehmiä kirjallisuusojassa, enkä saa mitään muuta kuin jakamisen ja kollegiaalisen auttamisen ilon tästä palvelusta. Kirjoista poimittujen ohjeiden ei ole milloinkaan tarkoitus korvata mitään lääkinnällisten tilojen tarvitsemia ohjeita tai hoitoa. Luotan että lukijakunta osaa vastuullisesti tulkita lukemaansa ja poimia sieltä vain turvallisesti omaa hyvinvointia ja elämää rikastuttavat ohjeet. Niiden noudattamisesta tai noudattamatta jättämisestä en siis kanna muiden osalta vastuuta.

 Lisätietoa tekstissä mainitusta: www.yrityskummit.fi

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.